Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Sallustius: De volgelingen van Catilina

Beoordeling 5.6
Foto van een scholier
  • Vertaling door een scholier
  • Klas onbekend | 176 woorden
  • 27 maart 2001
  • 51 keer beoordeeld
Cijfer 5.6
51 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Alinea 1:In zo'n grote en corrupte stad had Catilina iets wat zeer makkelijk was om te doen,bendes van alle criminelen en misdadigers als volgelingen. Alinea 2+3:want deze waren de dikste vrienden van Cat.:Ten eerste:alle onzedelijken,echtbrekers,gulzigaards,allen die met hun hand,buik,penis(asyndeton)de vaderlijke goederen hadden verspild;Ten 2de:Degene die grote schulden hadden opgestapeld om zich van schanddaden en misdrijven vrij te kopen;ten 3deBovendien alle moordenaars van overal,ketters,zij die veroordeeld waren door het gerecht,of die de rechtbank vreesden voor hun daden;ten 4de:Daarbij zij die in hun levensonderhoud voorzagen met hand en tong door meineed en burgermoord;Ten laatste:Allen die werden opgehitst door misdaad,armoede,schuldbewustheid. Alinea 4:En indien iemand nog vrij van schuld in zijn vriendenkring terechtkwam,werd hij gemakkelijk helemaal gelijk gemaakt aan de anderen door de dagelijkse omgang en lokmiddelen. Alinea 5:maar vooral streefde hij naar vriendschap met jongeren,want hun geesten,nog zacht en buigzaam door hun leeftijd,waren helemaal niet moeilijk in te palmen d.m.v listen.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.