Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Welzijn

Beoordeling 5.5
Foto van een scholier
  • Opstel door een scholier
  • 4e klas vwo | 254 woorden
  • 21 maart 2002
  • 54 keer beoordeeld
Cijfer 5.5
54 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Welzijn Welzijn kan een heel ruim begrip zijn. Mensen vinden het fijn en voelen zich zeker als ze materiele zekerheid hebben. Ze houden ervan om een mooi huis te hebben, een goede baan, een mooie auto en alles te kunnen kopen wat hun hartje begeert. Vaak kunnen zij er dan ook niet tegen als het financieel even tegenzit. De materiele voorspoed wordt helaas in onze tijd meer nagestreefd dan het welzijn. Maar naast de materiele voorspoed merk je toch ook dat mensen zich bezig houden met het welzijn. Vaak gaan mensen even de natuur in om tot rust te komen en sporten zij om hun lichaam fit te houden. De gezondheid is dus een belangrijk onderdeel van welzijn. Want wat heb je aan alle materiele zaken als je lichaam het niet toelaat om hier gebruik van te maken? Zonder een goede gezondheid heb je er allemaal niks aan. Voor mij is welzijn dan ook heel belangrijk. Ik doe er zoveel mogelijk aan om zo gezond mogelijk te blijven. De materiele zaken zijn natuurlijk ook belangrijk voor mij. Ik houd ervan om dingen te kunnen kopen die ik graag wil, maar mijn gezondheid is toch veel belangrijker. Ook zou je zonder een goede gezondheid een slecht sociaal leven hebben. Hoe kun je anders vrienden hebben, als je lichaam het niet toelaat om contacten te kunnen onderhouden? Het is dus overduidelijk dat welzijn misschien wel het allerbelangrijkste is in ons leven. We moeten er dan ook alles aan doen om onszelf zo gezond mogelijk te houden.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.