Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Bombrush

Beoordeling 5.2
Foto van een scholier
  • Concertverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 427 woorden
  • 1 mei 2001
  • 5 keer beoordeeld
Cijfer 5.2
5 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Nieuw seizoen Studententijd de podcast!

Studenten Joes, Tess en Annemoon zijn terug en bespreken alles wat jij wilt weten over het studentenleven. Ze hebben het onder andere over lentekriebels, studeren, backpacken, porno kijken, datediners, overthinken, break-ups en nog veel meer. Vanaf nu te luisteren via Spotify en andere podcast-apps! 

Luister nu
Op dinsdagavond, 14 november 2000 ben ik naar de voorstelling 'Bombrush' door de groep 'Rotterdams Lef'geweest. De voorstelling duurde een uur. De voorstelling begon met Dong. Hij stelt zich voor en hij heeft een Belgisch accent. Daarna komen zijn vijf broers en zussen op. Ze dansen er ook bij. Dat ziet er heel leuk uit omdat het heel 'strak' en 'recht' is en precies tegelijk. Tijdens de voorstelling word het je duidelijk dat de moeder van deze 'familie', die vanuit allerlei delen van de wereld bij elkaar gevonden zijn, een jaar geleden is overleden. Ze is vergiftigd en de 7e broer Murat zit in de gevangenis omdat hij de verdachte van de moord is. Er komt een brief binnen dat Murat wegens gebrek aan bewijs vrijkomt. Don deelt alle broers en zussen mee dat ze allemaal werk moeten zoeken omdat het geld dat hun moeder achterliet op is. Larissa heeft haar eigen 06-lijn die nog niet echt goed loopt. Hannah probeert carrière te maken door liedjes te schrijven. Als Murat thuiskomt merkt hij wel dat zijn familie sinds hun moeders dood geen echte familie meer is en hij vraagt zich af wat er is gebeurd. Niemand gelooft nog in zijn onschuld behalve Arie. De volgende avond hebben ze een feest en tijdens het feest confronteert Murat Don met een hele doos vol met rekeningen die Murat via Arie gevonden heeft. Nu wordt het duidelijk dat het Dons schuld is dat ze geen erfenis hebben omdat hij die rekeningen heeft achtergehouden. Iedereen is boos en ze besluiten van elkaar weg te gaan. De inhoud van de koelkast wordt verdeeld. In het pak jus d'orange heeft Don vergif gedaan. Als hij dit bekent geloven ze hem eerst niet. Hij vraagt ze het te proberen als ze hem niet geloven, maar niemand doet het. Don blijft alleen achter. Hij vertelt (tegen het publiek) dat hij degene is die hun moeder heeft vermoord omdat hij haar haatte en nu wou hij de anderen ook vermoorden. Uiteindelijk drinkt hij zelf uit het pak en daarmee eindigt het. De hoofdrolspelers: Hendrik Aerts als Dong
Melvin van Gennip als Murat

Sara Lima als Larissa
Carole van Ditzhuyzen als Stephanie
Chantal Hennep als Hannah
Evan van Grinsven als Tula
Ulrich Tjon-A-Tsien als Arie Ik vond het een leuke voorstelling, alleen dat 'moderne' is vaak wel een beetje vreemd. Ik vond dat ze erg goed speelden en de muziek was heel goed gekozen. Vooral veel (break)beats en ook muziek die ik herkende. De verlichting was ook heel goed. Kortom: het was leuker dan ik had gedacht.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.