Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

De Vliegende Panters

Beoordeling 4
Foto van een scholier
  • Theaterverslag door een scholier
  • 4e klas vwo | 383 woorden
  • 1 mei 2001
  • 50 keer beoordeeld
Cijfer 4
50 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Cabaret voorstelling ‘De vliegende panters’ Ik ben op 13 november 2000 naar een cabaret voorstelling geweest van de vliegende panters. Deze werd gehouden in het Circustheater in Scheveningen. Toen het begon kwamen de spelers het toneel op en speelde een liedje. Er was dus geen doek, er stonden alleen maar 3 stoelen op het toneel, die ze een aantal keer zouden gebruiken. Verder was er eigenlijk geen decor, alleen een podium en een achterdoek. De mannen hadden alledrie hetzelfde pak aan. Er werd door middel van belichting af en toe een andere sfeer gebracht in het geheel, maar het kale toneel bleef. Dit zorgde ervoor dat de mannen telkens in het middelpunt stonden en het publiek niet afgeleid werd. Het publiek zat voorin lager dan de spelers, maar hoe meer achterin je zat, hoe hoger je zat en uiteindelijk lag het podium ‘onder je’. Hun manier van spelen is heel humoristische en af en toe ook spottend. De verhalen die ze vertellen zijn verzonnen, maar er zit altijd een kern van waarheid in en h et is vrij actueel zodat het publiek beter begrijpt waar het over gaat en het dus grappiger vindt. De spelers wenden zich ook constant aan het publiek, waardoor het publiek het idee heeft dat ze mee doet met het geheel en dat is heel leuk. Zo werd er bijvoorbeeld een meisje die op de eerste rij zat gezoend door één van de spelers. De tekst die de spelers gebruiken is volgens mij grotendeels geschreven door de spelers zelf, want dat merk je aan hun manier van spelen. Hun manier van spelen vind ik namelijk zo goed alsof het lijkt dat ze het allemaal zo verzinnen terwijl ze daar staan. Het was niet zo’n uit-het-hoofd-geleerd gedoe, tenminste dat merkte je niet. Deze voorstelling was natuurlijk een komedie. Waarom? Omdat ik de hele voorstelling dubbel heb gelegen en dat zegt genoeg!!! De betekenis van de voorstelling was voornamelijk het amuseren van het publiek, maar ook kan je zeggen dat er hier en daar toch wel een boodschap in zat. Deze boodschap werd gebracht op een komische manier. Ook wordt het publiek een beetje uitgedaagd, door middel van soms erg spottende dingen of erge scheldwoorden. Ze ‘zuigen’ een beetje aan het publiek, maar gaan net niet te ver zodat het toch grappig blijft!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.