Uitbreiding Schiphol

Beoordeling 5
Foto van een scholier
  • Werkstuk door een scholier
  • 4e klas vwo | 615 woorden
  • 20 februari 2000
  • 137 keer beoordeeld
Cijfer 5
137 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Uitbreiding Schiphol Schiphol, de grootste luchthaven van Nederland en het is ook nog eens een mainport. Verwacht wordt dat deze mainport in 2015 44 miljoen passagiers gaat vervoeren. Vorig jaar waren dat er al 31 miljoen. Om een mainport te blijven zal Schiphol dus in de toekomst moeten uitbreiden. Voor de uitbreiding van Schiphol zijn een aantal alternatieven, zoals Dinteloord, Markerwaard en natuurlijk uitbreiding Schiphol in de Noordzee. Aan deze alternatieven zitten voor- en nadelen en de meningen zijn behoorlijk verdeeld over de verschillende alternatieven. Dinteloord Een van de opties voor uitbreiding Schiphol is Dinteloord. Dinteloord ligt vlakbij Zeeland in Noord-Brabant. Dinteloord ligt dichtbij Schiphol en het gebied eromheen is niet erg verstedelijkt. Maar de Brabantse stedenrij en Rotterdam liggen te dichtbij om er een uitbreiding van Schiphol te bouwen. Dinteloord lijkt mijzelf ook geen goed idee toe.
Markerwaard [plaatje0]Een ander alternatief is Markerwaard. Een uitbreiding in het Markerwaard zal voor ons in het noorden een uitkomst zijn, want als daar een uitbreiding komt zal er een hoge-snelheidstrein-verbinding komen met het noorden van Nederland. Verder heb je daar weinig milieuoverlast. Een nadeel zijn de vele vogels die er rondvliegen. De zwanen die er rondzwemmen zouden in een van de motoren van opstijgende vliegtuigen terecht kunnen komen. Een ander nadeel is dat het afgelegen ligt voor de Randstad. Ook zijn er veel milieuactivisten er tegen en is besloten het gebied niet in te polderen, daar ben ik het mee eens. In de Noordzee Een derde optie is uitbreiding Schiphol in de Noordzee. Er is geen milieuoverlast. Maar als Schiphol zou gaan uitbreiden in de Noordzee zal het hele kustgebied totaal veranderen. Er zullen zandbanken komen, net zoals je nu al in Zeeland ziet. Ook gevaarlijk is de zeewind die nogal eens van richting veranderd, wat levensgevaarlijk kan zijn voor vliegtuigen die bezig zijn met de landing. Ook zou die nieuwe luchthaven te dicht bij Schiphol liggen, zodat de aanvliegroutes dwars door elkaar heen lopen. Toch lijkt mij dit een goed alternatief. Lelystad Uitbreiding naar Lelystad toe is ook een van de alternatieven. Op dit moment is de luchthaven bezig om de kleinere vliegtuigen richting Lelystad te dirigeren. Een voordeel van deze uitbreiding is dat het inwoner aantal er gering is. Nadeel is weer de milieuoverlast in omliggende gebieden. Ik vind dit een redelijk alternatief. Geen uitbreiding, maar treinstation De milieuactivisten willen het liefst zien dat Schiphol niet uitgebreid wordt of zelfs helemaal verdwijnt en er een groot, modern, uitgebreid trienstation voor terugkomt. Een treinstation voor hoge snelheidstreinen met verbindingen naar grote steden, zoals Parijs en Hamburg. Dan kunnen de passagiers vanaf Parijs of een andere grote stad in Europa, het vliegtuig pakken en op reis gaan. Dit vind ik ook een goed idee. Een vijfde en zesde baan Een vijfde en zesde baan bij Schiphol is ook vorm van de uitbreiding van Schiphol. Een vijfde baan parallel aan Zwanenburgbaan en een zesde parallel aan Kaagbaan, althans volgens het plan van de PvdA. Die vijfde baan, de Bulderbaan komt er zeker voor grote, lawaaierige vliegtuigen, hij moet in 2003 gereed zijn. Dit is een erg goed idee voor zover Schiphol nog kan uitbreiden in haar nabije omgeving.
Mijn conclusie Mijn conclusie is als volgt, voor zover Schiphol nog in haar nabije omgeving kan uitbreiden moet ze dat doen. Anders lijkt het me een goed idee om van heel Schiphol een treinstation te maken, al zegt men dat we te veel aan Schiphol verdienen om haar te ontruimen, die mensen denken niet aan de langdurige kosten van de verbouwingen van Schiphol, zodat we er niet eens zo gek veel aan verdienen. Als derde alternatief vind ik uitbreiding in zee goed, alleen de wind op zee lijkt me hier een groot nadeel.

REACTIES

E.

E.

Ik vind dat Lelystad geen alternatief is. kijk naar de oostvaardersplassen waar dan de vliegtuigen overheen vliegen. daar hebben de dieren daar erg last van. en de inwoners van Lelystad zullen daar ook niet erg blij mee zijn,.

13 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.